Kavrulmuş Erişte
Kavrulmuş Erişte; un, yumurta, yağ ve tuz karışımı olan hamurun, kibrit çöpü ebatlarında kesilmesi sonucu elde edilen bir tür makarnadır. Anadoluda kışlık yiyecek olarak tüketilirken, günümüzde her zaman lezzetle yenilebilen, yapımı çabuk ve kolay olan bir bakliyattır. İster et suyuyla hazırlanmış çorbanın içine ilave edin, ister etin yanına, isterseniz de tek başına keyfini sürün. Sofranıza doğallık, güzelliğinize güzellik katması için, faydası olduğu kadar tadı da müthiş olan bu lezzet internetten sofralarınıza geliyor.
Sofralarda yemeklere eşlik eder, çeşitli yörelerde tüm mevsim tüketilmeye hazır olarak evlerde hazırlanır. Memleketinde yetişen buğdaylardan elde edilen buğday unu, doğal beslenen tavukların yumurtası, taze süt ve tuzla özenle yoğurulan hamuru, marifetli ellerle usulüne uygun açılırken, büyük bir özen ve dikkatle kesilir. Hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermeyen yöresel ev eriştesini ister makarna olarak tüketin ister çorbalarınıza katın.
Kavrulmuş Erişte, içeriğindeki un, yumurta, kaya tuzu ve içme suyu ile tam bir Anadolu lezzeti. Mevsiminde özenle toplanan buğdaylardan yapılan Erişte; karbonhidrat, vitamin ve protein zenginliği hem damaklara hem metabolizmaya sesleniyor.
%100 el yapımıdır.
Yöremizin geleneksel lezzetlerinden biridir.
Bu erişteyi Şebinkarahisar‘ın köylerinde teyzelerimiz yapıyor.
Eriştenin Faydaları
- Vitaminler açısından oldukça zengindir.
- Oldukça doyurucu bir besindir ve bu nedenle özellikle Anadolu’nun zor durumda olduğu zamanlarda sıkça tüketilmiştir.
- Şeker hastaları için önerilebilen ideal bir yiyecektir.
- Kolesterolü düzenlemeye faydası vardır.
- Sindirimi kolaydır. Böylelikle sindirim sisteminin yorulmaması için de yararlıdır.
- Kemikler kuvvetlenmesinde faydası vardır.
- Enerji verir.
Hiç bir katkı olmaksızın yaptığımız eriştelerimizi afiyet ve sağlıkla sevdiklerinizle birlikte yiyebilirsiniz.